Activiteiten

Specialtie Driftduiken

Datum 15 - 17 mei 2020
Tijdstip 15:00 - 12:00 uur
Locatie Den Ossen (Zeeland)
Specialtie Driftduiken
Bij veel soorten duiken blijft een duiker op ongeveer dezelfde plaats in het water. Bij het driftduiken is dit juist niet het geval. Tijdens het driftduiken laat de duiker zich meevoeren door de stroming. De duiker bestrijkt hierdoor tijdens de duik een flink stuk water. Het duiken in de getijdenstroom is fascinerend en je komt ook op plaatsen waar je niet zo snel zal komen tijdens een reguliere duik. Tijdens de specialisatie driftduiken leer je een driftduik te plannen en de correcte voorbereidingen te treffen.

Driftduiken is een specialisatie die bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) kan worden gevolgd na het behalen van het twee-sterrenbrevet of een gelijkwaardige titel. 
Tijdens de specialisatie driftduiken leert de duiker een driftduik goed voor te bereiden en te plannen. Je moet stroomatlassen en getijdetabellen kunnen lezen. Daarnaast moet je de duikplaats goed analyseren. Hier kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het uitzoeken hoe de bodem loopt en welke getijden het meest geschikt zijn voor het duiken.
Verder leer je ook praktische vaardigheden zoals goed trimmen in stromend water, navigatie en communicatie en het gebruik van de lijnen en haspels. De buddylijn is zeer belangrijk tijdens het driftduiken aangezien het zeer moeilijk is om elkaar weer te bereiken in de stroming. De specialisatie driftduiken is opgezet met zowel een theoretisch onderdeel als een twee tal praktijkduiken.

Dit alles kan je leren tijdens ons zeeland weekend
15e S middags theorie (start rond 15 uur) en een eerste duik te water rond 18 uur (ca twee uur na LW kentering). Op tijd vor de nachtduik terug.
17e s ochtends tweede duik, te water 9.30 uur (ca drie uur na LW kentering, hardste stroming).
 

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen: 2
Terug naar boven