Activiteiten

“De Krabben, Kreeften en Garnalen van de Nederlandse kust”

Datum 18 - 21 sep 2020
Tijdstip 20:00 uur
Locatie “De Witte Boulevard” te Renesse
Wist je dat je op een gemiddelde duik in de Oosterschelde makkelijk 15 of meer soorten schaaldieren kunt aantreffen? In dit cursusweekend, met lezingen, themaduiken, nabesprekingen en interactieve sessies, maak je kennis met de grote diversiteit aan Nederlandse soorten zeepokken, amfipoden, isopoden, garnalen, krabben, kreeften en nog meer soorten schaaldieren. Tevens besteden we veel aandacht aan hun gedrag, voortplanting, hoe ze zich voeden, waar ze voorkomen en meer aspecten van deze interessante en diverse diergroep.

Het programma van de cursussen bestaat uit: lezingen, determinatiepraktica en/of andere interactieve cursusonderdelen. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden er tenminste 3 tot maximaal 5 themaduiken gemaakt met nabesprekingen. De duiken worden zowel in het Grevelingenmeer als in de Oosterschelde gemaakt. De cursussen starten rond 20:00 uur op vrijdagavond en worden op zondag tegen 16:00 uur afgesloten met de uitreiking van een certificaat. De cursuslocatie is zonder bijbetaling ook beschikbaar voor de overnachting op zondag.

De kosten en wat krijg je daarvoor: € 185, dit is inclusief digitale hand-outs van alle lezingen, twee of naar keuze drie overnachtingen in een groepsaccommodatie van de “De Witte Boulevard” te Renesse, 2x een riant ontbijt, 2x lunches en diner op zaterdagavond, excl. drank. Voor al deze cursussen zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wie het eerst komt……..! De aanmelding is pas definitief als je €92,50, de helft van de cursuskosten, hebt aanbetaald op ASN bank  NL69 ASNB 0950 2408 26, t.n.v. P H van Bragt te Breda, o.v.v. cursusnaam en datum. Annulering met restitutie van de aanbetaling is alleen mogelijk als er een vervangende deelnemer voor de cursus gevonden wordt.


Terug naar boven